გამოწვევები სურსათის უვნებლობაში
ზოგჯერ სურსათი, რომელსაც ჩვენ გვიყვარს და გვჯერა რომ კარგი ჯანმრთელობისთვის, დაბინძურებულია მიკრობებით, რომლებიც იწვევენ ავადმყოფობას და შეიძლება სასიკვდილოც კი იყოს. მეტი პროგრესია საჭირო ადამიანების დასაცავად და სურსათით გამოწვეული დაავადებების შესამცირებლად.
სურსათის უვნებლობის ახალი გამოწვევები კვლავ გაჩნდება, ძირითადად:
◾️ ცვლილებები ჩვენი სურსათის წარმოებასა და მიწოდებაში, მათ შორის მეტი იმპორტირებული სურსათი.
◾️ გარემოში ცვლილებები, რაც იწვევს სურსათის დაბინძურებას.
◾️ მრავალსახელმწიფოებრივი ეპიდემიის უკეთ გამოვლენა.
◾️ ახალი და განვითარებადი ბაქტერიები, ტოქსინები და ანტიბიოტიკების რეზისტენტულობა.
◾️ ცვლილებები მომხმარებელთა პრეფერენციებსა და ჩვევებში.
◾️ ცვლილებები ტესტებში, რომლებიც დიაგნოსტირებენ სურსათისმიერ დაავადებას.
წყარო: CDC (Centers for Disease Control and Prevention)
#HACCP #ISO22000 #სურსათისხარისხი #სტანდარტი #სურსათისუვნებლობისსტანდარტი #სურსათისუვნებლობა #უვნებელისურსათი